Eigen boek maken

Van kaft tot papiersoort, wij maken jouw boek realiteit

Maak je eigen boek met Boekenmakers!

Een eigen boek maken. Klinkt het je als muziek in de oren, maar staan de overdreven eisen van de uitgever of de hoge kosten voor het drukken jou in de weg? Dan ben je bij Boekenmakers aan het juiste adres. Wij helpen jou om zelf een boek te maken, zonder dat er allerlei lastige kwesties of grote investeringen bij komen kijken. Ons doel is dat iedereen zelf een boek kan maken en daar steken wij dan ook graag onze handen voor uit de mouwen. Hoe wij dat doen? Dat lees je hieronder!

Zes open geslagen tijdschriften

Hulp van vakspecialisten bij iedere stap

Is het jouw grote droom om zelf een boek te maken? Dan helpen we je graag met letterlijk alles wat daarbij komt kijken. Waar optimisme normaliter wellicht plaatsmaakte voor pessimisme wanneer je de vele eisen of de hoge kosten onder ogen kwam die bij het uitbrengen van een eigen boek om de hoek komen kijken, is deze valkuil met de hulp van Boekenmakers verdwenen. Doordat wij specialisten in huis hebben op allerlei vakgebieden, kunnen we je bij iedere stap in het traject ondersteunen en wordt het niet alleen mogelijk, maar ook nog eens echt leuk om een eigen boek te maken. Maar hoe gaat dat dan in z’n werk?

Uiteraard begint het bij jezelf. Je moet het zelf leuk vinden om een eigen boek te maken en wanneer je deze ook daadwerkelijk wilt gaan uitbrengen, komen wij om de hoek kijken. Belangrijk is dan dat je voor jezelf al het één en ander hebt bedacht over wat je precies wilt met het boek, zodat je jouw wensen en verwachtingen over het boek direct aan ons door kunt geven. Dit kan je doen via ons online systeem, waar je ons eenvoudig kunt laten weten wat jouw plannen zijn. Bovendien kan je vrijblijvend een offerte aanvragen. Op die manier weten wij vervolgens precies wat jij wilt en kunnen wij hierop inspelen bij het intake- en adviesgesprek, dat daarna zal worden ingepland.

Een eigen boek maken: hoe nu verder?

Als we jouw aanvraag om zelf een boek te maken hebben ontvangen, volgt er dus een intakegesprek waarbij we alles doornemen wat betreft jouw wens om een eigen boek te maken. Tijdens dit gesprek worden er een aantal dingen besproken die essentieel zijn voor het maken van jouw boek. Is alles duidelijk? Dan kunnen we ons bezig gaan houden met de productie van jouw eigen boek. Allereerst lever jij jouw boekwerk (digitaal) bij ons aan en leg je al jouw wensen en ideeën rond de productie en het ontwerp van het boek bij ons neer. We spreken al deze wensen uitvoerig met je door, zodat jij ambassadeur blijft van jouw eigen boek en het dus precies zo wordt als dat jij zelf wilt.

Stapel geprinte boeken
Boek omslag open

Onze experts helpen je met de opmaak en design

Wil jij altijd al een eigen boek maken? Dan zal je vast al eens hebben nagedacht over het design en dat is dan ook de volgende stap die we gaan doorlopen. Wanneer je zelf een boek wilt maken ken je ongetwijfeld het belang van een goede cover. De eerste indruk van een boek is namelijk goud waard en de cover van een boek is bij de eerste indruk van grote importantie. Boekenmakers beschikt over een team van ervaren grafisch ontwerpers, die je goed kunnen helpen om een geweldig design voor (het binnenwerk én het omslag van) jouw boek te realiseren. Hetzelfde geldt voor de opmaak en de lay-out van het boek. Goed om te weten is dat jij een eigen boek gaat maken, dus dat jij in deze gevallen uiteindelijk de beslissingen neemt.

Een eigen boek maken: de eindfase

Als de bovenstaande stappen zijn afgerond, komen we in de eindfase terecht. Het boek kan worden gedrukt! Uiteraard helpen we je hier ook bij en allereerst zullen we een proefboek laten drukken, zodat je precies kunt zien hoe het boek er uiteindelijk uit komt te zien. Je kunt in dit stadium nog alles wijzigen – van correcties in tekst tot de papiersoort – voordat de publicatie gereed wordt gemaakt om te kunnen bestellen.

Alles goedgekeurd? Dan gaan we over op het publiceren. Vanzelfsprekend beslis jij zelf over de oplage. Wij kunnen je vervolgens ondersteunen om jouw boek op de markt te brengen door deze aan te melden bij sites als Bol.com en Amazon. Je kunt bij het publiceren vervolgens voor verschillende opties gaan: in eigen beheer, print on demand-publicatie en print on demand-publicatie wereldwijd. Hier kan je meer informatie vinden over deze diverse vormen.

Achter laptop aan het werk

Zelf boeken maken? Contact Boekenmakers en ervaar de fijne voordelen!

Ben jij van plan om jouw droom te verwezenlijken door een eigen boek te maken? Neem dan contact op met Boekenmakers, zodat je geen last hebt van hoge eisen, geen grote investering hoeft te doen en evengoed de baas bent over jouw eigen boek. Je kunt direct een offerte aanvragen, maar bij vragen is het vanzelfsprekend ook mogelijk om eerst contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden al jouw vragen wanneer je ons belt via 030-2006741 of een mailtje stuurt naar info@boekenmakers.nl. Nemen wij onverhoopt een keertje niet op? Laat dan een terugbelverzoek achter!

Menu