Een boek laten drukken

Van kaft tot papiersoort, wij maken jouw boek realiteit

Boekenmakers is de partner om jouw boek zelf uit te geven. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om een professioneel en kwalitatief boek te realiseren. Van rug tot aan de kaft en alles wat daartussen zit, wij maken het voor jou. Dit alles is al mogelijk vanaf 1 exemplaar! Uiteraard zijn grote oplages ook mogelijk, kan niet staat namelijk niet in ons woordenboek. Bekijk hier onze diensten en laat Boekenmakers jouw boek maken.

Persoonlijk advies

Om jouw boek te laten drukken moeten we eerst weten wat je wensen en verwachtingen zijn. Via ons online systeem kun je dit gemakkelijk invullen en een vrijblijvende offerte aanvragen. Is er iets wat je (nog) niet kan invullen? Geen probleem dit bespreken we tijdens het intake gesprek. Na ontvangst nemen we contact met je op om alles door te nemen.

Je aanvraag is ingediend en een adviesgesprek ingepland. Jouw boek kan bijna geproduceerd worden, maar voor het zover is moeten we nog een paar kleine dingen bespreken. Hieronder de punten die we nog moeten doorlopen.

Open geslagen boek icoon - vanaf 1 exemplaar

Al vanaf 1 exemplaar!

FAQ icoon

Volledig ondersteunt

Uitgeven in binnen en buitenland - icoon Aarde

Uitgeven in binnen en buitenland

Flexibele samenwerking - werkwijze

Flexibele samenwerking

Eenvoudig online aanvragen icoon

Eenvoudig online aanvragen

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Je levert jouw boekwerk (digitaal) aan bij ons
 • Je legt alle ideeën voor de productie en het ontwerp bij ons op tafel
 • Wij bespreken alle wensen uitvoerig met je door
 • Wij verzorgen het design en/of de opmaak van het binnenwerk
 • Wij verzorgen de productie van de oplage (minstens 30 stuks)
 • Wij verzorgen het design en/of de opmaak van het omslag
 • Wij zorgen dat het boek te bestellen is bij Bol.com en andere platformen

Het design

Een cover dat boekdelen spreekt, pakkend is en een lezer enthousiast weet te krijgen voor jouw boek. Dat is wat de cover moet worden. Het is immers de eerste indruk en die is goud waard. Laat ons team van grafisch ontwerpers jouw helpen met een geweldig design voor het omslag van jouw boek.

Opmaak en Layout: het ontwerp van je boek

Een goed ontworpen binnenwerk maakt een boek gebruiksvriendelijk. Als je wil dat je boek gelezen wordt, moet het leesbaar gemaakt worden. Door de juiste lettertype, witruimtes, indeling, papiersoort, regelafstand en dergelijke te gebruiken, veranderen we jouw manuscript in een fantastisch boek. Lees hier meer over onze werkwijze en mogelijkheden voor het ontwerp van jouw boek.

Prepress

Wanneer je ervoor kiest om zelf bestanden aan te leveren. Kun je gebruik maken van ons unieke proces. In een aantal stappen helpen wij je om de bestanden te optimaliseren. Dit gaat als volgt;

 1. Kun je bestanden aanleveren.
 2. Wij controleren de aangeleverde bestanden.
 3. Wij geven feedback op kwaliteit en geven advies hoe je deze kan upgraden.
 4. Wij voegen technische aspecten zoals bleed en snijtekens toe.
 5. Wij schalen of croppen het bestand naar juiste formaat.

Proefboek laten drukken

Wanneer alle bestanden gereed zijn gaan we een proefboek laten drukken. Dit exemplaar is precies zoals de productie van de gewenste oplage er uit zal zien. Zo krijg je een duidelijk gevoel en idee van hoe jouw boek zal worden. Op dit moment ben je nog in de gelegenheid van alles te wijzigen voordat de productie start en/of de publicatie bestelbaar wordt gemaakt. Je kunt nieuwe bestanden aanleveren, correcties doorgeven in de tekst aan de lay-outer en zelfs nog de papiersoort, laminaat of andere specificaties wijzigen.

Boek publiceren

Het ontwerp van het binnenwerk tot het omslag, alles is klaar. Nu moet jouw boek ook daadwerkelijk gepubliceerd worden. Voor een leek is dit niet eenvoudig. Daarbij moet dit volgens het boekje om een succes te worden. Lees er hier meer over.

Nu jouw boek ontworpen, geproduceerd en gepubliceerd is. Is het klaar voor het grote publiek. Ook hierbij kunnen wij je voor een deel mee ondersteunen. Wij melden je boek namelijk aan voor alle grote on- en offline boekenwinkels en verkoopplatformen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bol.com of Amazon.

Check icoon

In eigen beheer: je bestelt een oplage van een aantal boeken en gaat deze zelf verkopen. Hierbij kun je nog steeds gebruik maken van al onze bovenstaande diensten.

Check icoon

Print on demand productie: jouw boek wordt verkoopbaar gemaakt op verschillende platformen zoals Bol.com. Daarnaast plaatsen wij jouw boek op een landelijke lijst zodat alle (off- en online) boekenwinkels van Nederland deze publicatie kunnen bestellen om in hun winkel te verkopen. Dit kan ook in de vorm van een E-book of een E-pub. Bij Print on Demand wordt bij elke bestelling een melding gestuurd naar de productie. Het boek wordt dan op dat moment geproduceerd en vervolgens direct verzonden naar de klant. Hierdoor hoef je niet te investeren in een hoge oplage of een voorraad bij te houden.

Check icoon

Print on demand productie wereldwijd: Hierbij plaatsen we jouw boek ook op Amazon. Dit is wel alleen mogelijk voor Engelstalige boeken. Wil je jouw boek vertalen? Dan kunnen wij dit ook voor je regelen. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor. Print on demand wereldwijd is ook mogelijk voor E-books en E-pubs.

Wil jij jouw boek laten drukken?

Menu