Boek ontwerpen

Van kaft tot papiersoort, wij maken jouw boek realiteit

Een eigen boek ontwerpen? Dat doen wij voor u!

Het ontwerpen van een boek kan een flinke uitdaging zijn. Zo moeten de bestandsformaten kloppen, de juiste kleurinstellingen gebruikt worden, wil je een prachtige cover die perfect past bij de inhoud en nog veel meer. Bij Boekenmakers hebben we een gedreven team die jou kan helpen met het ontwerpen van jouw boek. Van het omslag tot het binnenwerk, wij ontwikkelen jouw ideeën van voor tot achter om het perfecte boek te realiseren.

Intake gesprek en persoonlijke ondersteuning


Een boek ontwerpen begint bij ons met het motto ‘een goed begin is het halve werk’. Zo maken wij graag samen met jou een flitsende start door eerst alle wensen goed samen te voegen. Na dat je het offerte formulier hebt ingevuld nemen we contact met je op om alles te bespreken. Hier kun je al je vragen stellen die jij hebt en zullen wij in kaart brengen wat jouw wensen en behoeften zijn, zodat we op basis hiervan een aanbod kunnen sturen dat perfect op je situatie is afgestemd.

Een boek beoordelen op zijn kaft


Een eerste indruk is goud waard. Ook al wordt ons geleerd een boek niet te beoordelen op zijn kaft, een prachtige en pakkende cover is zeer belangrijk voor een succesvol boek. Het zou zonde zijn dat jouw manuscript niet de uitstraling krijgt die het verdient. Waar de potentiële lezers wellicht nog niet weten wat ze kunnen lezen, moeten zij getriggerd worden om dit wél te gaan doen. Boekenmakers denkt in alle opzichten mee in het vormgeven van het omslag. De inhoud van jouw boek moet daar immers tot uiting komen.

De binnenkant van je boek ontwerpen


Naast het omslag is het binnenwerk van een boek zeer belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het lettertype, papiersoort de witruimtes, formaat en nog veel meer. De inhoudt moet duidelijk en goed leesbaar zijn, anders leest niemand het boek.

Dit is er allemaal mogelijk


Wanneer wij samen met jou een boek ontwerpen heb jij de volledige vrijbrief in het delen van creatieve ideeën. De volgende aspecten worden onder meer door ons bedacht, ontworpen en gecreëerd:

 • Het formaat
 • Fonts
 • Witruimtes
 • Regelafstand
 • Design/kleurgebruik
 • Papierkwaliteit
 • Foto’s en illustraties
 • Omslag ontwerp
 • Typografie
 • Tekstvakken
 • Lijnen

Een boek ontwerpen: professioneel, maar niet ingewikkeld


Een boek ontwerpen is altijd maatwerk. De concepten worden aan de hand van jouw wensen en ideeën samen met onze productie ontwikkeld. Door jouw meesterwerk uit handen te geven aan een gespecialiseerde partij die professioneel kan ontwerpen, voorkom je fouten en onzuiverheden, zonder dat je er veel te veel kosten aan overhoudt. Boekenmakers zorgt er graag voor dat het complete plaatje professioneel wordt gerealiseerd en daar is een grafisch ontwerp van boeken een groot onderdeel van.

Uw boek ontwerpen met Boekenmakers? Neem nu contact op

Wilt u zo snel mogelijk uw boek ontwerpen samen met onze professionele specialisten? Neem dan nu contact met ons op.

Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu